Prodej vila, 209 m² - Říčany - Strašín

Prodej vila, 209 m² - Říčany - Strašín
  • Adresa V Březině, Říčany - Strašín
  • Ev. č. RT1360-27038
  • Typ vila
  • Plocha 209 m²

29 990 000 Kč

 

Prodej nové dřevostavby s biotopem v Říčanech

Čekání na nabídku tohoto pravého domu se mohlo zdát být věčné, naštěstí všechno čekání jednou končí. Tato nová (2024) dřevostavba na kraji Říčan v sobě snoubí všechny aspekty moderního bydlení, které přírodu respektuje, ale je rovnou její součástí. Na pozemku se nachází vlastní přírodní biotop ve skále (nikoliv umělý), který pozemku s výhledem na les udal skutečně svébytný ráz.

Dům se zděným sklepem (2x 9 m2) je moderní dřevostavbou s kvalitními izolacemi a materiály, který je díky pokročilé technologii skutečně úsporný - první topnou sezonu (22°C s uzavřenou hrubou stavbou) dokončil s výsledným nákladem lehce nad 3 MWh/rok. Podlahové topení, tepelné čerpadlo Nibe, rekuperace, blower door test s parametry pasivního domu a hotová příprava pro osazení FVE. Ta i při nižším výkonu zvládne dům posunout do světa soběstačných staveb. To je ostatně možné také díky studni a hospodaření s dešťovou vodou.

Stavba je rozdělena na 2 hlavní sekce o ploše 209 m2 (bez sklepů 18 m2). Hlavní část domu 5+kk a přiléhající wellness + posilovna, které lze však využít též jako byt (již má kuchyni i koupelnu) či kancelář. Interiér hlavní části je ve stavu white wall, tedy k dokončení podlah, dveří, kuchyně a koupelen. V součtu tedy 3 ložnice, 1 pokoj pro hosty či pracovna, 1 místnost pro posilovnu, 4 koupelny, 1 garáž a 2 sklepy. Dům byl navržen tak, aby netrpěl nedostatkem úložných prostor i soukromí, proto mají pochopitelně dětské pokoje vlastní sdílenou koupelnu, zatímco rodiče a hosté mají svou (každý zvlášť).

Pozemku o ploše lehce přes 1.200 m2 dominuje kouzelný biotop, který je kompletně vyčištěný, vybavený novou filtrační technologií a osazen molem pro posezení. Posedět lze i na terasách, které lemují dům kolem dokola, a který poskytují příjemný výhled směrem k lesu (dům je druhý v řadě od lesa, před ním jen drobné jednopodlažní stavby). Mimo garáže lze na pozemku zaparkovat dvě osobní auta (elektro nabíječka je osazena) a z boku domu pak dodávku či obytný vůz.

Dům, který v současné nabídce nemá obdoby, a který je ve skutečnosti ještě mnohem působivější, než těchto pár fotek. Atmosféru místa totiž nepřenesou. Pokud vás o domě zajímá více tech. detailů, plánky, více fotek a plná verze videa, rád vám poskytnu odkaz na samostatný web nabídky.

Úsporná C

Údaje k nemovitosti

KategorieVila
LokalitaV Březině, Říčany - Strašín
OkresPraha-východ
Velikost5 a více pokojů
Užitná plocha209 m²
Plocha pozemku1.218 m²
Zastavěná plocha276 m²
Plocha zahrady942 m²
Počet podlaží2
Stav objektuNovostavba
BudovaDřevěná
Typ domuPřízemní
Poloha objektuSamostatný
Umístění objektuKlidná část obce
ZástavbaObytná
Rok kolaudace2024
Rok výstavby2023
ZařízenýNe
Bezbariérovýano
Míst k parkování3
ParkováníAno
GarážAno
Počet garáží1
Výtahne
Terasaano
Sklepano (18 m²)
KomunikaceAsfaltová, Zpevněná
TelekomunikaceTelefon, Internet
DopravaVlak, Dálnice, Silnice, MHD, Autobus
VodaMístní zdroj, Dálkový vodovod
Elektřina400V
OdpadVeřejná kanalizace