Prodej rodinné domy, 452 m² - Ohrobec

Prodej rodinné domy, 452 m² - Ohrobec
  • Adresa Oblouková, Ohrobec
  • Ev. č. RT1360-06575
  • Typ rodinné domy
  • Plocha 452 m²

25 900 000 Kč

 

Prodej velkého domu s pozemkem u lesa| Ohrobec

Byly doby, kdy se stavěly domy jinak. Bytelně, velkoryse. Jednoduše tak, aby plnily staré dobré heslo ,,Můj dům, můj hrad!". Přelom milénia byl pro takové stavby typický a po více jak 20 letech ukazují své silné stránky. Prostor, velkorysá řešení, žádné špeluňky. A na druhé straně často platí, že tyto plusy vyvažují nehospodárnými mínusy.

Ne však v případě tohoto domu. V dobách, kdy sousedům lítaly z kotle spálené pneumatiky, topil tento dům tepelným čerpadlem s trojicí geotermálních vrtů. Špičková technologie dnes, natož pak tehdy. Velký? To ano. Ale neúsporný? Díky pokročilým technologiím, které se týkají i samotné konstrukce, platí pro tento dům velmi rozumné provozní náklady.

Jeho architektura byla inspirována rakouskými a americkými vlivy, kteří pozorní odhalí i v některých dalších detailech, jako je například shoz na prádlo. Stavba, která z ulice dokonale klame tělem, je opravdu rozlehlá. Včetně garáže ostřeluje metu 450 m2 a nabízí to, co u nových domů naleznete jenom stěží - plnohodnotný suterén, který má i svou obytnou část. Dvě plnohodnotná obytná podlaží, suterén, půda, garáž o ploše skoro 40 m2 a velké ložnice. Perfektní a okamžitě funkční základ pro vaše náročné potřeby, který si v průběhu let můžete doladit přesně podle sebe.

Obytnému prostoru vévodí skoro 120 metrový obývák s kuchyní, ve kterém nesmí chybět krb. Opticky lehké schodiště propojuje srdce domu s ložnicemi, které vás čekají 4 (velikosti 19 m2). Nahoře pak několik šaten, dvě koupelny. Rodiče fungují ve své samostatné zóně tak, aby nebyli rušení s provozem dětským pokojů. Však byla návrhu domu věnována náležitá pozornost, nejedná se o žádnou okopčenou vzorovku.

Prakticky smýšlející zaujme suterén, který funguje jako regulérní podlaží. Tedy nejen dílna, obrovská prádelna, úložné prostory a velká wellness zóna (sauna, vířivka, posilovna, 47 m2), ale také místnost pro pracovnu či pokoj pro hosty. Spoustu místa nabízí také velká a vysoká garáž, ve které lze umístit další patro (na stávající traverzy).

Konstrukce domu kombinuje klasické keramické zdivo s plynosilikátem, zajímavostí je použití betonových monolitických stropů nebo zateplení vatou (před 25 lety!), která je překrytá provětranou fasádou s keramickým obkladem. Vytápění řeší již zmíněné TČ NIEBE s vrty, prostřednictvím kterého vychází průměrná spotřeba za posledních 5 let na 26 MWh/rok (kompletní provoz na dům 450+ m2). V některých částech domu je pak k dispozici podlahové topení, všude je pak centrální vysavač a v jedné z ložnic klimatizace (ve zbytku příprava). Díky orientaci pozemku na jih lze na střechu umístit FVE.

Milovníky vzrostlých zahrad potěší pozemek, který není žádné holátko o pár metrech. Stromy, přímé sousedství lesa, skoro 1.600 m2 a spousta místa na obrovskou terasu (přes 60 m2), která nabídne perfektní zázemí pro vaše rodinné sešlosti. Na pozemku se rovněž nachází bazén, který je sdílen se sousedním domem (budováno v rámci jedné rodiny).

Napsat sem všechno jednoduše nejde. Víc si o tomto výjimečném domě můžete přečíst na samostatném webu, který vám rád na vyžádání zašlu. Na viděnou na prohlídce. Stojí to za to!

Mimořádně nehospodárná G

Údaje k nemovitosti

KategorieRodinné domy
LokalitaOblouková, Ohrobec
OkresPraha-západ
Velikost5 a více pokojů
Užitná plocha452 m²
Plocha pozemku1.567 m²
Zastavěná plocha222 m²
Plocha zahrady1.345 m²
Počet podlaží3
Stav objektuVelmi dobrý
BudovaCihlová
Typ domuPatrový
Poloha objektuRohový
Umístění objektuKlidná část obce
ZástavbaObytná
Rok výstavby1996
ZařízenýČástečně
Míst k parkování2
ParkováníAno
GarážAno
Počet garáží2
Výtahne
Balkónano
Terasaano
Bazénano
Sklepano
KomunikaceAsfaltová
TelekomunikaceTelefon, Internet
DopravaDálnice, Silnice, MHD, Autobus
VodaDálkový vodovod
Elektřina230V, 400V
OdpadVeřejná kanalizace
TopeníÚstřední elektrické, Podlahové