Prodej pozemky pro bydlení, 2 350 m² - Tuhaň - Domašice

Prodej pozemky pro bydlení, 2 350 m² - Tuhaň - Domašice
  • Adresa Domašice 17, Tuhaň
  • Ev. č. RT1007-00029
  • Typ pozemky pro bydlení
  • Plocha 2 350 m²

8 343 900 Kč

lze financovat hypotečním úvěrem, včetně provize, včetně právního servisu

 

Stavební pozemek 2 350 m2 v krásné lokalitě Máchova kraje

Domašice je malá obec s výrazným historickým rázem, který je pevně zakotven v období Sudet. Dominantou zástavby jsou staré, rozlehlé usedlosti, často postavené z kamene a cihel, které nesou stopy tradiční venkovské architektury. Tyto stavby mají typicky členité půdorysy, s rozsáhlými nádvořími a přilehlými hospodářskými budovami, které v minulosti sloužily zemědělským účelům. Sedlové střechy pokryté původními pálenými taškami dávají domům robustní, ale elegantní vzhled, zatímco fasády bývají většinou v jemných, přírodních barvách, často doplněné dekorativními prvky jako lomené oblouky či kamenné portály.

Díky své poloze v chráněné krajině Kokořínska se zástavba harmonicky prolíná s okolní přírodou. Původní usedlosti jsou rozmístěny v mírně zvlněné krajině, často obklopené rozlehlými zahradami, sady nebo políčky, které ještě více zdůrazňují propojení s venkovským životním stylem minulých století. Architektura obce tak odráží období Sudet nejen ve svém stylu, ale i v kulturním odkazu, který stále dýchá z každého zákoutí.

Tyto jedinečné historické usedlosti, kdysi pyšné stavby odrážející venkovský život a řemeslné mistrovství, postupem let získaly nevzhledné přístavby a doplňky, které se k jejich původnímu charakteru ani stylu nehodí. Architektura, která byla kdysi chloubou regionu, je dnes skryta pod nánosy nepromyšlených úprav a moderních zásahů, které těmto stavbám nepřináší ani funkci, ani estetiku.

Až nyní se zde objevil vizionář s odhodláním vrátit těmto nemovitostem jejich starou slávu. Tento odvážný podnikatel si zde plánuje vybudovat své rodinné sídlo a rekonstrukci přistoupí s respektem k historii a s citem pro původní vzhled. Další nemovitosti „očistí“ od nepatřičných úprav a nabídne je k prodeji těm, kteří jim dokáží vdechnout nový život.
Díky velkorysé velikosti objektů, rozlehlým pozemkům a bezprostřední blízkosti přírody nabízí tyto usedlosti skvělé možnosti i pro komerční využití.

První nemovitostí je rozlehlý stavební pozemek o rozloze 2 350 m2 s možnou celkovou zastavěností až 25 %. K tomuto pozemku bude přivedena historizující zpevněná mlatová cesta s příjezdovou bránou. Pozemek je vhodný ke stavbě velkorysého rodinného domu, například jako v této architektonické studii, kterou vidíte na přiložených vizualizacích.

Druhá nabídka zahrnuje soubor nemovitostí složený ze tří budov – gruntu, prostorného vejminku a stodoly – postavených v pozdně klasicistním stylu cca v roce 1854. To vše se nachází na rozsáhlém pozemku o rozloze 2 850 m2. Zde můžete vytvořit butikový hotel nebo wellness centrum, které bude oázou klidu pro hosty toužící po úniku z městského shonu. Svatby v malebném prostředí staré stodoly, luxusní restaurace s výhledem na krajinu Kokořínska, nebo zážitkový hotel s tematickými pobyty – to jsou jen některé z příležitostí. Další možnosti, které se nabízejí, mohou zahrnovat umělecký ateliér nebo galerie, kde by mohla historie regionu splynout s moderním uměním, nebo třeba ekofarmy zaměřené na udržitelné zemědělství a agroturistiku.

Pro více informací a domluvení prohlídky mě neváhejte kontaktovat.

Údaje k nemovitosti

KategoriePozemky pro bydlení
LokalitaDomašice 17, Tuhaň
OkresČeská Lípa
Plocha pozemku2.350 m²
Poloha objektuSamostatný
ZástavbaObytná
VodaDálkový vodovod
Elektřina230V