Prodej, Prvorepubliková vila pro život i práci, 573m2 - Čelákovice

Prodej, Prvorepubliková vila pro život i práci, 573m2 - Čelákovice
  • Adresa Vašátkova 818/12, Čelákovice
  • Ev. č. RT1246-00150
  • Typ vila
  • Plocha 536 m²

info v RK

včetně poplatků, včetně provize, včetně právního servisu

 

Tato funkcionalistická vila od architekta Karla Štipla spojuje minulost s přítomností. Vkusně kombinuje původní prvorepublikovou stavbu s novostavbou a nabízí komfort moderního zázemí s geniem loci první republiky. Má široký potenciál využití pro bydlení i podnikání.

Je to investice do cenné součásti naší historie. Je elegantní a reprezentativní. A protože není památkově chráněná, nabízí nekonečný potenciál toho, jak ji přizpůsobit svým vlastním touhám a představám.

Vilu najdete v centru obce Čelákovice, odkud se rychle dostanete na vlak i na dálnice D11 a D10. Dojezd z centra Prahy trvá přibližně 30 minut.

Užitná plocha vily je 536 m2 a zahrnuje nebytový prostor, 4 byty s terasami, a dvojgaráž. K vile náleží také rozlehlá zahrada v parkovém stylu o rozloze 2 791 m2, kde se nachází původní zděný altán, dřevěný srub a dvě funkční studny, se kterými s přehledem naplníte i bazén.

Historie vily sahá do roku 1930, kdy byla původní stavba dokončena podle návrhu architekta Karla Štipla, žáka slavného architekta Josipa Plečnika. Prvním majitelem byl lékař a spisovatel Zdeněk Krčmář. Přístavba byla zkolaudována v roce 2024 a byla zařízena tak, aby poskytovala komfort moderního bydlení a přitom designově ladila k původní budově.

Nebytový prostor v suterénu je zkolaudován jako zdravotnické zařízení. Donedávna byl využíván pro rehabilitace a aktuálně je i na tento typ využití nejlépe připravený. S minimálními zásahy tu ale snadno vytvoříte wellness centrum, ke kterému můžete uzpůsobit i srub na zahradě – například jako saunu. Jako zdroj vody můžete využít studny na pozemku. S větším zásahem tu můžete vytvořit prakticky cokoli. Co Vás napadá? Jak máte chuť tento prostor využít?

Zahrada kolem domu byla navržena už v 30. letech. Vzrostlé stromy, okrasné keře a květiny tu vytvářejí uklidňující atmosféru, díky které člověk snadno zapomene, že je v centru města. Na pozemku se nachází liliovník tulipánokvětý – vzrostlý strom ze Severní Ameriky, který je u nás vzácností, a který jezdí obdivovat botanici z celé země.
Mezi stromy najdete také původní zděný altán, který před téměř sto lety sloužil pro ubytování hostů. Působí romantickým dojmem a snadno přenese člověka zpátky do 30. let.

Technické parametry:
- zateplení budovy i střechy
- střecha dělána před 2 lety
- 2 nové plynové kondenzační kotle
- dřevěná eurookna s dvojsklem
- zkolaudováno jako bytový dům a zdravotnické zařízení

Dispozice nemovitosti:
- nebytový prostor/ordinace: 170,1 m2
- byt 3+kk, 95 m2, přízemí, terasa 11 m2, sklep
- byt 2+kk, 52,3 m2, přízemí, terasa 18,5 m2
- byt 3+1, 85,5 m2, 2. patro, terasa 15,6 m2, sklep
- byt 2+kk, 83,5 m2, 2. patro - dvojgaráž
- zděný altán

Pokud vás o této nabídce zajímá více informací, rád vám poskytnu odkaz na detailní web. Přijďte si osobně prohlédnout tuto funkcionalistickou vilu, kde se snoubí historie s moderním komfortem. Objevte prostor, který nabízí široké možnosti využití pro bydlení i podnikání. Budu se na Vás těšit.

Méně úsporná D

Údaje k nemovitosti

KategorieVila
LokalitaVašátkova 818/12, Čelákovice
OkresPraha-východ
VelikostAtypický
Plocha užitná536 m²
Plocha podlahová573 m²
Plocha pozemku2.791 m²
Plocha zastavěná420 m²
Plocha zahrady2.371 m²
Plocha nebytových prostor170 m²
Počet podlaží3
Stav objektuVelmi dobrý
BudovaCihlová
Typ domuPatrový
Poloha objektuSamostatný
Umístění objektuCentrum obce
ZástavbaObytná
Rok kolaudace2024
Rok výstavby1930
ZařízenýČástečně
Míst k parkování1
ParkováníAno
GarážAno
Počet garáží2
Výtahne
Terasaano (45 m²)
Sklepano (10 m²)
KomunikaceAsfaltová
TelekomunikaceTelefon, Internet, Kabelové rozvody
DopravaVlak, Dálnice, Silnice, MHD
VodaDálkový vodovod, Studna
Elektřina230V, 400V
PlynPlynovod
OdpadVeřejná kanalizace
TopeníÚstřední plynové

Podobné nemovitosti