Prodej rodinné domy, 49 m² - Kožlany

Prodej rodinné domy, 49 m² - Kožlany
  • Adresa Za Vrchem 253, Kožlany
  • Ev. č. RT1200-PP6741024 - Kožlany
  • Typ rodinné domy
  • Plocha 49 m²

2 290 000 Kč

cena včetně provize a advokátních služeb, včetně provize, včetně právního servisu

 

Prodej rodinného domu 56 m2, s krásnou zahradou 653 m2, Kožlany u Rakovníka

Nabízíme k prodeji rodinný dům s podlahovou plochou 56 m2 a krásnou zahradou a dvorem 653 m2 s nádherným výhledem, situovaný v malebné obci Kožlany nedaleko města Rakovníka. Nemovitost je vhodná jak pro trvalé bydlení, tak pro rekreační využití, a nabízí ideální prostředí pro klidný život v přírodě.

Dispozice a vybavení domu
Dům skýtá předsíň, obývací pokoj s kuchyní, ložnici, koupelnu s toaletou, chodbu a půdu. Za domem je útulný dvorek o velikosti 38 m2, zakončený skálou, na který navazuje zahrada s nádherným výhledem. Z dvorku vede schodiště (zpočátku kamenné, dále kovové) na zahradu nad domem, která je mírně svažitá a orientována na sever. Celkové převýšení zahrady je přibližně 15 metrů. Zahrada je osázená pěti vzrostlými ořechy, vybavena domkem na nářadí a elektrickou zásuvkou. Poskytuje úplné soukromí, není na ni vidět z žádné strany. Přístup na zahradu je možný i z horní strany přes pole, ale nevede tam cesta (tj. pouze chůzí nebo traktorem). Všechny pozemky jsou dle územního plánu vedeny jako stavební. Parkování je možné přímo před domem na klidné, slepé ulici, kterou projíždí jen minimum automobilů, čímž se eliminuje hluk a zvyšuje bezpečí pro děti.

Technické parametry
Dům je napojen na elektřinu (220 V, jednofázový jistič 10A), obecní vodovod (plastové potrubí) a kanalizaci. Vodoměr je umístěn v kuchyni pod podlahou, v pravém rohu pod oknem. Koupelna se sprchovým koutem a toaletou se nachází ve spojovací chodbě mezi vchodem do domu a dveřmi na dvorek. Ohřev vody zajišťuje bojler značky Dražice, vytápění probíhá kamny na tuhá paliva v kuchyni. Dům má dva komíny, oba byly dle původního majitele vyfrézovány a vyvložkovány. Kuchyně a ložnice mají nové betonové podlahy s krytinou, okna jsou původní, ale zachovalá. Střešní krytina je vlnitý eternit. Půdní prostor je vhodný pro vestavbu, přístupové schodiště je však strmé a vyžaduje renovaci. Na půdě je také elektrická přípojka vedoucí do zahrady, kde je uskladněno suché dřevo na topení. Dům nevykazuje žádné známky vzlínající vlhkosti a byl nedávno nově vymalován.

Lokalita
Kožlany se nachází v Plzeňském kraji, okres Plzeň-sever, těsně u hranic se Středočeským krajem. Obec má přibližně 1500 obyvatel a plnou občanskou vybavenost. V blízkosti se nachází rekreační oblast s rybníkem Vožehák a přírodní park Jesenicko. Dopravní spojení je zajištěno vlakem, autobusem i pražskou integrovanou dopravou (linka PID 404). Autem se snadno dostanete na dálnici D6, cesta do Prahy trvá přibližně hodinu, do Rakovníka 23 km a do Plzně 38 km. Nemovitost se stane ještě dostupnější s plánovaným otevřením nového sjezdu na D6 na Jesenické křižovatce v roce 2025.

Historie města
Kožlany jsou městem s bohatou historií, sahající až do doby Přemysla Otakara I., kdy zde vznikl lovecký dvorec. V roce 1351 bylo město povýšeno Karlem IV. na městečko s právem trhu. V roce 1884 se zde narodil druhý prezident Československa, Edvard Beneš.

Proč si vybrat tento dům?
Tato nemovitost je ideální pro klidné bydlení v krásném prostředí s výbornou dostupností do Prahy a Plzně. Dům je skvělou volbou také pro rekreační účely. Je připraven k okamžitému předání a čeká na svého nového majitele.

Mimořádně nehospodárná G

Údaje k nemovitosti

KategorieRodinné domy
LokalitaZa Vrchem 253, Kožlany
OkresPlzeň-sever
Velikost2 pokoje
Užitná plocha49 m²
Podlahová plocha56 m²
Plocha pozemku725 m²
Zastavěná plocha72 m²
Počet podlaží1
Stav objektuDobrý
BudovaCihlová
Typ domuPřízemní
Poloha objektuSamostatný
Umístění objektuKlidná část obce
ZástavbaObytná
TelekomunikaceInternet
VodaDálkový vodovod
Elektřina230V
OdpadVeřejná kanalizace