Prodej objektu k bydlení, Tichá u Dolního Dvořiště

Prodej objektu k bydlení, Tichá u Dolního Dvořiště
  • Adresa Tichá 35, Dolní Dvořiště
  • Ev. č. RT1004-00038
  • Typ rodinné domy
  • Plocha 1 000 m²

2 790 000 Kč

včetně poplatků, včetně provize, včetně právního servisu

 

Nabízíme k prodeji objekt bývalého kulturního domu s prodejnou a bytem správce v Tiché u Dolního Dvořiště. Tichá je místní část obce Dolní Dvořiště, nachází se jen 5km od Dolního Dvořiště od státní hranice s Rakouskem. Nachází se v příjemné klidné krajině Novohradských hor.

Objekt má 3 podlaží – část objektu je podsklepena, kde byly sklady a kotelna, v přízemí domu byla prodejna, restaurace, kuchyně, společenský sál, zázemí a v podkroví byl byt správce objektu. Rozměry budovy činí ctihodných 32x12m a jeho uspořádání a konstrukce je vhodná pro přestavbu třeba na bytový dům nebo na vícegenerační rodinný dům. Dle územního plánu je pozemek a stavba určena pro využití smíšené obytné.

Investiční příležitost: dle konzultace s projektantem je reálné v objektu vybudovat až 10 bytových jednotek za investici cca 13mil. Kč. Celkový náklad rekonstrukce a pořizovací ceny je tedy cca 16mil. Kč tj. nákladová cena bytu tak činí 1,6 mil. Kč. Pokud by se byty pouze pronajali a nájemné by bylo pouze 10 tis. Kč měsíčně za byt, tak roční výnos je cca 1,2mil. Kč což představuje 7,5% výnos. Výnosově ještě výhodnější by bylo jednotlivé byty rozprodat.

Pozemek okolo objektu je ve vlastnictví obce Dolní Dvořiště. Objekt je napojen na veškeré inženýrské sítě.

Lokalita Tichá bude v budoucnu velmi atraktivní místo, a to z důvodu rozvíjejícího se turistického ruchu (blízkost Novohradských hor, rekonstruovaná tvrz přímo v Tiché, velké množství turistických i cyklistických tras) a také pro bydlení pro lidi, kteří pracují třeba v Rakousku. Aktuálně budovaná dálnice D3 atraktivitu ještě zvýší. Bude snadno dostupná, přesto nenaruší klidnou okolní krajinu Tiché.

V případě, že vás nabídka zaujala, neváhejte mě kontaktovat. Zodpovím veškeré vaše dotazy a zajistím prohlídku nemovitosti. Mohu vám pomoci i se zajištěním financování.

Mimořádně nehospodárná G

Údaje k nemovitosti

KategorieRodinné domy
LokalitaTichá 35, Dolní Dvořiště
OkresČeský Krumlov
VelikostAtypický
Plocha užitná1.000 m²
Plocha pozemku438 m²
Plocha zastavěná438 m²
Počet podlaží3
Stav objektuPřed rekonstrukcí
BudovaCihlová
Typ domuPatrový
Poloha objektuSamostatný
Umístění objektuCentrum obce
ZástavbaObchodní a obytná
ZařízenýNe
Výtahne
KomunikaceAsfaltová
DopravaSilnice, Autobus
VodaDálkový vodovod
Elektřina230V, 400V

Podobné nemovitosti