Atypická rodinná rezidence s dechberoucí zahradou

Atypická rodinná rezidence s dechberoucí zahradou
  • Adresa Rudská, Nové Strašecí
  • Ev. č. RT1181-00029
  • Typ
  • Plocha 391 m²

info v RK

včetně DPH, včetně poplatků, včetně provize, včetně právního servisu

 

Ráno se probouzet zpěvem ptáků v korunách stromů, večer obdivovat západy slunce nad křivoklátskými lesy… a to v dokonalém klidu vlastního arboreta s jezerem.

Dům je splněným snem každého, kdo touží po moderním životě propojeném s přírodou. Stojí na pozemku 1,1 hektaru, je obklopený vzrostlými stromy a do centra Nového Strašecí to přitom budete mít sotva 10 minut chůze.

V interiéru na vás čeká nestárnoucí finská borovice, celý dům lemují terasy z exotického dřeva a na zahradě… soukromí a ještě jednou soukromí. Život tady bude jednoduše balzámem pro tělo i duši.

Dispozice domu a rozloha pozemku

Dům je atypický, má tři patra a obytné podkroví. Prostory jsou vzdušné a vzájemně propojené, ale každý člen domácnosti tu bude mít místo jen sám pro sebe.

Celkem je tu 5 ložnic, 2 kuchyně, 2 koupelny a 2 samostatné toalety. K tomu otevřený obývací pokoj s jídelnou, obytná zimní zahrada, několik odpočinkových a pracovních zákoutí, dostatek komor, technická místnost s prádelnou a dvojgaráž.

Pozemek o rozloze 11 tisíc m2 se skládá z arboreta plného krásných dřevin a louky ve spodní části, na které můžete stavět.

K domu vede mlatová příjezdová cesta z ulice, po které dojedete ke garáži. Do té se vejdou dvě větší auta a domů se dostanete suchou nohou – je totiž propojená s přízemím. Na ploše před garáží zaparkujete 4 vozy a na kraji pozemku u vjezdu z ulice je další garáž.

Prostor pro chvíle pospolu i o samotě

Srdcem domu je obývací pokoj s působivým odkrytým krovem a galeriemi. Ještě působivější je 12metrová prosklená stěna orientovaná do údolí – panoramatický výhled na křivoklátské a brdské lesy si jednoduše zamilujete.

Točité schodiště přirozeně rozděluje prostor o velikosti přes 70 m2 na dvě části: jídelní a odpočinkovou.

V obývací části si v zimě zatopíte v krbu a až přijede návštěva, uložíte ji v ložnici s terasou za rohem. Místnost je otevřená, bude z ní i skvělá pracovna nebo čítárna.

Jídelní část navazuje na kuchyň s velkou linkou a spíží. Na terasu to s osvěžením nebo svačinou nebudete mít daleko. Pohoda na lehátku čeká jen tři kroky daleko.

Po točitém schodišti se dostanete na galerii s posezením a výhledem na celý interiér. V patře jsou dvě ložnice a mezi nimi koupelna s vanou a toaletou.

Prostor pod střechou je koncipován jako otevřený loft a vystoupáte do něj po schodech z galerie. Skvěle poslouží jako pracovna nebo ložnice pro dospívající dítko toužící po dostatku místa a soukromí.

Bydlení pro více generací

Koncepce domu umožňuje harmonické soužití nejen s teenagery, ale i celou další generací.

V přízemí domu je prakticky samostatný byt, který se skládá z kuchyně, ložnice, zimní zahrady s obývákem, koupelny se sprchovým koutem a toalety. Do přízemí se dostanete ze zahrady a od zbytku domu ho odděluje chodba, kterou můžete klidně uzavřít dveřmi.

Přízemí poslouží jako startovací byt pro mladé, ale i jako téměř bezbariérové bydlení pro starší generace. Z kuchyně to jsou jen tři schody do obýváku, na který navazuje terasa a celá zahrada.

Chcete bydlet všichni blízko sebe, ale jeden dům vám nestačí? Tak si postavte další. Součástí prodeje je stavební pozemek o rozloze 7 tisíc m2, na kterém může vyrůst další dům.

Wellness, zahrada a božský klid

Proč jezdit na rekreaci, když si můžete užít dokonalou pohodu uprostřed přírody u sebe doma. Z terasy vykročíte přímo do arboreta, které navrhoval autor dendrologické zahrady v Průhonickém parku.

Vše tu do sebe krásně zapadá – stačí úplně vypnout, zaposlouchat se do zpěvu ptáků v korunách stromů a vychutnat si perfektní výhled do krajiny. Relax vám zpestří veverky, hejna ryb v rybníce, žáby i párek kachen, který tu každý rok vyvádí mladé. A občas přiletí i volavka.

Odpočinout tu dáte nejen mysli, ale i tělu. Na terase v přízemí čeká vířivka a uvnitř sauna, v zimní zahradě u hlavního vchodu můžete mít posilovnu.

Na borůvky i nákup pár kroků

Dům stojí v klidné části Nového Strašecí a do centra to budete mít kousek. Autem jste za 2 minuty ve školce i na nákupu, u doktora za 4 minuty a na kraji Prahy za 20 minut. Z obce jezdí do Prahy i přímý autobus nebo vlak.

O víkendech a prázdninách oceníte krásy okolí. Na krátkou procházku vyrazíte k rybníkům do údolí a na delší výlet třeba do křivoklátských lesů. Domů se vrátíte s bohatou úrodou borůvek, ostružin a hub.

Technické parametry

Dům byl zkolaudován v roce 1998. Vytápění zajišťuje plynový kotel, voda je z vlastní studny a veřejného vodovodu a o odpad se stará ČOV a vsakovací jímka.

Mimořádně nehospodárná G

Údaje k nemovitosti

Kategorie
LokalitaRudská, Nové Strašecí
OkresRakovník
Velikost5 a více pokojů
Plocha užitná391 m²
Plocha pozemku11.602 m²
Plocha zahrady6.000 m²
Stav objektuVelmi dobrý
BudovaDřevěná
Typ domuPatrový
Poloha objektuSamostatný
Umístění objektuKlidná část obce
ZástavbaObytná
Rok výstavby1998
Lodžieano
Bazénano
Sklepano
KomunikaceZpevněná, Štěrková
TelekomunikaceInternet
DopravaVlak, Dálnice, Silnice, MHD, Autobus
VodaDálkový vodovod
Elektřina230V
PlynPlynovod
OdpadJímka
TopeníLokální plynové