Prodej rodinné domy, 110 m² - Kolín V

Prodej rodinné domy, 110 m² - Kolín V
  • Adresa náměstí Svobody 231, Kolín
  • Ev. č. RT1232-00113
  • Typ rodinné domy
  • Plocha 110 m²

5 500 000 Kč

včetně provize, včetně právního servisu

 

Rodinný dům s dílnou, sklepem a půdou

Rodinný dům umístěný do intravilánu obce Kolín, Náměstí Svobody. Je to lokalita Zálabí, starší, ale klidnější část města. Dům je řadový, bez vjezdu, ale v dobrém stavu. Výhodou je veřejné parkování před domem. Vstupujeme do chodby s dřevěným obložením, která se větví na obě strany. Rovně je průchod na dvůr. Doleva jsou dveře do pokoje obývacího, s plovoucí podlahou a následně do ložnice. Zde jsou parkety. Je tu i přístavek se skleněným stropem a špaletovými okny, topením a výhledem do dvora. I zde je dřevěný obklad. Z chodby doprava vejdeme do kuchyně a následně do pokoje. Zde jsou do ulice ještě okna špaletová (jako v ložnici), která jsou v dobrém a udržovaném stavu. Dávají domu typický ráz.
V meziprostoru mezi chodbou a kuchyní je umístěn kotel na plyn Protherm, kterým se v objektu topí. Teplo je rozvedeno po domě radiátory. Dále je tu sklípek, spíše taková technická část, kde je umístěný uzávěr plynu a vody. Také je tu sociální zařízení s vanou, umyvadlem, otopným žebříkem, topením, prostorem na pračku, bojlerem a odtokovým kanálkem. Okénko je samozřejmostí.
Vrátíme li se do chodby, ta tvoří takovou spojnici domem z ulice na dvůr za domem. Je příjemné mít alespoň kus pozemku v městské části, kde člověk realizuje třeba odpočinkové aktivity bez dohledu lidí. Máme tu malou zahrádku a dvůr. Ten je pokryt letitými betonovými plochami. Vpravo je přístavek na nářadí a odložení věcí. Vedle je dílna, ráj pro kutily, neboť původní pan majitel byl velmi tvůrčí a je to znát. Podlahu tvoří dřevěná prkna. Tato část stavby je částečně podsklepena dvěma vyzděnými místnostmi s klimatem pro uchování potravin a to nejen zavařených. Je sem přivedeno světlo, ale přes den stačí světlíky ze dvora.
Vrátíme li se zpět do domu, můžeme otevřít oplechované dveře a po dřevěných schodech vystoupat na půdu. Hned na začátku míjíme druhý bojler a důmyslný mechanismus na zvednutí poklopu ke vstupu na půdu. Pomůžeme si kovovým bytelným zábradlím. Půda je prostorná, víceúčelová, nezateplená. Jsou zde postavené dva komíny. Pochozí beton. Částečná vestavba uprostřed půdy je opět kutilské zázemí, které sloužilo nejen k tvoření, ale část i jako fotokomora.
Dům je napojen na kanalizaci, plyn, vodu z obce. Elektřina je v hliníku. Střecha z tašek, dělaná panem Křížkem asi před 25 lety. Dům má logické umístění místností. Nový majitel se může ihned nastěhovat a fungovat, a nebo zrekonstruovat dle svých představ. Vidím zde několik možností užívání a to nejen v přízemí, ale i na prostorné půdě.
Na dosah jsou nejen obchody, ale i městská doprava. Pěšky jste v centru za chvíli.
Kolín je město, kterým protéká řeka Labe. Najdete tu nejen veškeré občanské zázemí, ale i sportovní, kulturní, zdravotní i školské. Od zimního i plaveckého stadionu jsou zde mateřské, základní i střední školy.
Nedaleko je nejen dálnice D11 (Praha - Hradec Králové), ale i vlakové nádraží. V Praze jste za chvíli.
Majitel si vybere zájemce dle vlastních kritérií. Se zřízením úvěru vám budu nápomocna.

Mimořádně nehospodárná G

Údaje k nemovitosti

KategorieRodinné domy
Lokalitanáměstí Svobody 231, Kolín
OkresKolín
Velikost4 pokoje
Užitná plocha110 m²
Podlahová plocha220 m²
Plocha pozemku246 m²
Užitná plocha přízemí110 m²
Počet podlaží2
Stav objektuDobrý
BudovaSmíšená
Typ domuPřízemní
Poloha objektuŘadový
Umístění objektuRušná část obce
ZástavbaObytná
ZařízenýČástečně
Výtahne
Sklepano
KomunikaceAsfaltová
DopravaVlak, Silnice, MHD
VodaDálkový vodovod
Elektřina230V, 400V
PlynPlynovod
OdpadVeřejná kanalizace